Tips och råd för din resa!

Eftersom Eurocard fungerar över hela världen behöver du inte fundera på att ta ut kontanter inför din resa.

Fördelarna med att köpa din resa och handla med ett kreditkort utomlands är många. Vi har samlat några praktiska tips och råd för att du ska kunna få ut det mesta av hela din resa.

Se över ditt försäkringsskydd

Ofta kan du undvika extra försäkringar hos researrangören eftersom det ingår reseskydd med avbeställningsskydd när du betalar resan med Eurocard. Se även över vilket skydd din hemförsäkring ger dig på resan.

Fungerar kortet?

Se över kortets giltighetstid och att du har en fungerande pinkod. Tänk på att det kan finnas regler för kortets giltighet i det land du ska besöka. Genom att logga in till Mitt Eurocard hittar du all information om ditt kort.

Betala alltid i lokal valuta utomlands

Välj lokal valuta när du betalar med kort i utlandet, då butikernas växelkurs oftast är sämre än den du får av oss. Detsamma gäller om du gör automatuttag utomlands, välj lokal valuta för att undvika en dålig växelkurs.

Fast på flygplatsen?

Tänk på att ditt Eurocard ger dig tillgång till lounger. Perfekt vid förseningar och flygbyten. Wifi, dusch, snacks? Se vad din närmaste lounge erbjuder för bekvämligheter.

Oförutsedda händelser?

Obehöriga köp eller uttag på kortet? Är kortet förlorat? Eller har flygbolaget gått i konkurs. Då kan vi hjälpa dig.

Vi hjälper dig på resan

Har du frågor kring ditt kort eller våra tjänster? Hör av dig till oss oavsett om du är hemma eller långt, långt bort.

Förläng betaltiden på fakturan

Du har möjlighet att öka din flexibilitet om du vet att du ska ut och resa genom att förlänga betaltiden på din faktura med 10 extra dagar.