Obehöriga köp på ditt kort

Vad gör du om du upptäcker obehöriga köp på ditt kort? I de allra flesta fall upptäcker vi kortbedrägerier innan du som kund gör det. Men det finns fall som slinker igenom vårt nät. Dessa tar vår nordiska reklamationsavdelning hand om.

Om du upptäcker ett köp som du inte har gjort på din faktura, så ska du genast kontakta oss för att spärra kortet. Därefter får du reklamera det obehöriga köpet till oss . Om du har blivit utsatt för internetbedrägeri så hjälper vi dig. Ida Straete som arbetar med reklamationer på Eurocard berättar:

- När vi behandlar reklamationer som handlar om misstänkt bedrägeri, så tittar vi på hur köpet har gjorts: är det fysiska kortet stulet, skimmat eller är det köp gjorda via internet? I de fall där du som kund ej varit inblandad – om kortet är skimmat eller utsatt för bedrägeri på nätet, blir ditt ärende alltid högprioriterat hos oss.

Ett fenomen som många kunder uppfattar som bedrägeri, som hamnar hos Ida, handlar om "obeställda" abonnemangstjänster. Det brukar börja med att man får ett jättebra erbjudande om att delta i en testpanel och vara med i dragningen om en smartphone. Men om du nappar på det erbjudandet och godkänner företagets villkor, utan att läsa dem noga, så samtycker du samtidigt till att prenumerera på en helt annan tjänst, som kostar 499 kronor i månaden.

– Detta reklamerar många i tron att det är bedrägeri. Men det är det inte, om du själv har godkänt villkoren och lämnat dina kortuppgifter. Däremot har du alltid 14 dagars ångerrätt, när du köper en vara eller tjänst på nätet inom EU. Så om du har försökt lösa ärendet med inköpsstället inom 14 dagar och inte får hjälp av dem, så kan du vända sig till oss och få hjälp att reklamera. Kom ihåg att bifoga din kommunikation med inköpstället.

– Att kunna reklamera ett köp är ett skydd som ingår när man väljer att betala med Eurocard. Om det händer någonting, oavsett om du själv handlar på nätet och får en felaktig vara eller om någon har stulit dina kortuppgifter och handlat med dem, så är du skyddad. Så det är verkligen en jättestor fördel!

Självklart vågar du handla på nätetVår "bedrägerirotel" vakar alltid över ditt kort